Teamet ble bedre på flere områder

Publisert av Trigger 09.02.2022

 

Koronapandemien har mange negative sider, men det har også bedret Trigger på flere områder. Teamet som jobber innen arbeidsforberedende trening (AFT) opplever en økt mestring og bedre dialog.

 

Hyppigere og annerledes dialog med deltagere

Egil og Mona

I mars 2020 gikk AFT-tiltaket (arbeidsforberedende trening) over til å bli hel-digitalisert og all oppfølging av deltakere ble gjort ved hjelp av telefon, videosamtaler og e-poster.

Før pandemien ble karriereveiledning utført ved hjelp av Jobpics som krever tilstedeværelse både av veileder og deltager.

Etter innføring av digital oppfølging ble www.Karriereverktøy.no brukt hyppigere og på en annen måte. Fordi jobbveiledere benyttet verktøyet i større grad fikk vi bedre kjennskap og erfaring med de ulike funksjonalitetene i verktøyet. Jobbveileder og deltakere jobbet sammen på verktøyet ved hjelp av videosamtaler. I videosamtalene deles bilder, erfaring m.m. og det ble mange nyttige samtaler. Noen av deltakere ga også tips til jobbveileder om funksjoner som ikke var kjente til fra før.

I tillegg til å bruke ulike kommunikasjonsverktøy, utarbeidet Trigger et digitalt karrieresenter som er tilgjengelig på Trigger sin hjemmeside, samt en digital verktøykasse.  Deltakere kunne her få tilgang til linker og informasjon om ledige stillinger, nyttige videoer og kurs.

 

Bedre samarbeid mellom kontorene på Askøy og Sotra

Rune
Rune

Andre fordeler med omleggingen var at AFT-teamet hadde mye hyppigere kontakt enn tidligere. Utgangspunktet for møtene var å dele erfaringer med omleggingen til digital oppfølging og få status på smittevernregler, men etter hvert har dette blitt til samarbeidsmøter på video hver onsdag morgen.

Onsdagsmøtet er todelt; generell informasjon fra Trigger samt dersom det er noe nytt eller endringer i fh.t. verktøy/kurs etc. I andre del av møtet deles erfaringer og informasjon om arbeidsplasser for deltagere. I tillegg har AFT teamet opprettet en gruppe på messenger for å dele ledige stillinger eller informasjon om arbeidsmarkedet, noe som igjen har ført gode resultater i forbindelse med å få deltagere i jobb.